Un lloc que no existeix, on van a parar històries i records i es guarden en rigorós desordre.
"Siempre imaginé que el Paraíso sería algún tipo de biblioteca" (Jorge Luis Borges)



7 de gen. 2014

La lista de la compra

Amb les presses del Nadal, va confondre els papers i va entregar al carnisser la llista que no tocava. Amb el llapis darrera la orella, va prendre nota dels propòsits de la clienta, i va afegir-hi uns quants palpissos, mitja dotzena de costelles, una pilota per l'olla de la nit de Nadal i el pollastre per rostir i fer canelons per Sant Esteve.


PROPÒSITS D'ANY NOU

1.  Aprendre a fer PA. Potser ara s'ha posat de moda i sembla una frivolitat, però enmig de tants llocs que venen masses precongelades, poder gaudir d'un aliment bàsic fet amb les pròpies mans és una cosa així com AMOR.

www.rusttica.com






2. Tornar a fer MÚSICA. Amb les mans, amb un instrument (nou?), amb la veu... no només amb la oïda, passivament. Encara que al principi sigui dur, com reaprendre a caminar, tens la força. Busca un espai on crear.

blocs.xtec.cat
3. CARPE DIEM, CARPE DIEM. El temps passa fugaç i cada dia és una oportunitat que no torna. No en fas res de donar voltes als problemes de feina, de casa, del que sigui que et ronden pel cap. Tens una solució? Actua. No hi veus solució? No perdis el temps pensant-hi. Acció, acció, que aquest sigui el teu lema.

whyleadnow.com
4. Evitar les converses, els ambients i les persones TÒXIQUES. No hi ha res a aprendre d'aquests, només contaminar-se i empassar-se el seu verí. Ningú té la veritat absoluta, només són opinions, discutibles i contrastables.

www.324.cat  
5. Com cada any, i sempre que em sigui possible, VIATJAR a un lloc que no conegui d'abans i permetre'm de meravellar-me amb la bellesa del món. La de l'entorn i la humana.

gencat.cat 
 6. La lliçó d'aquests darrers anys una mica negres: saber el valor de les coses, administrar els diners i ESTALVIAR. Excepte en mostres d'afecte a la gent que m'estimo i que valen la pena.


7. NO TENIR POR D'ACTUAR, DE DEMANAR I DE PRENDRE EL QUE EM MEREIXO. Quan mirarem enrera, del que ens en penedirem segur és del que no hem fet.

www.revistaligera.com 
8. PERDONAR i PERDONAR-ME. El passat ja està passat: vas fer-ho el millor que vas poder amb els recursos que tenies. El futur no ha arribat i el que tens a les mans és un regal: el PRESENT.


9. CUIDAR-ME. Tots els propòsits s'aconsegueixen amb salut. Et vas sorprendre el primer cop que vas llegir en algun lloc que el cos és un temple. Tu sempre tan cerebral, vas trobar que la connexió entre l'ànima i la carn no estava en cap llibre, estava en tu. Estima't. Dóna't bons moments per demostrar tot el que el teu cos pot fer. Alimenta'l. Mou-lo. No deixis que es rovelli, que es faci malbé, perquè no en tens cap altre i és per aquest cos que et mostres al món.


10. ACCIÓ, ACCIÓ, que aquest sigui el propòsit del 2014. Pots sortir fora de tu, d'aquesta closca de por, i mostrar-te, a la feina, amb els amics, amb la gent que encara no coneixes ni et coneixen, i desplegar el teu potencial de recursos, i crèixer. Fes-te el favor de ser feliç, i el camí cap als teus objectius de vida et serà més fàcil.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digui, digui.