Un lloc que no existeix, on van a parar històries i records i es guarden en rigorós desordre.
"Siempre imaginé que el Paraíso sería algún tipo de biblioteca" (Jorge Luis Borges)



2 de maig 2011

Wuthering Heights 2011 (sms borrascosos)

 ((Novament cal remarcar que per escriure aquest relat de ficció no s'ha manllevat cap missatge curt de text, també dit sms, de telefòns mòbils aliens ni propis, de cap operador dels que actualment hi ha al mercat).

Dos-cents anys després, la Catherine Earnshaw treu el mòbil de la bossa, i escriu un sms aprofitant que l'Edgar Linton encara no ha passat a recollir-la amb el cotxe.


"Felicitats wapu, q tinguis un gran dia Heathcliff! Petus, C."

La resposta, concisa i educada, d'algú que dos-cents anys després no està per tornar a perdre's en cims borrascosos:

"Gràcies Cathy, en vida teva, H."

Poc s'imagina Heathcliff que Catherine voldrà contestar-li que faci el favor de NO creure que es limitarà a felicitar-li els aniversaris mentre visqui. Si la senyora Emily Brönte va tenir la deferència de precisar en el seu moment que les seves dues ànimes -la de Catherine i la de Heathcliff- estaven fetes del mateix material, qualsevol que aquest fos, i que el gran pensament de la vida de la Catherine seria ell, Heathcliff, ja que l'amor per Linton canviaria amb el temps com els arbres amb les estacions, però l'amor per Heathcliff seria com les eternes roques profundes, i que Heathcliff li havia deixat clar que no volia que el deixés sol, perquè no puc viure sense la meva vida, no puc viure sense la meva ànima, -amb aquestes paraules exactes li havia dit, els ulls banyats en llàgrimes i el nas ple de mocs, circumstàncies que Catherine recorda perfectament- i aixi l'havia invocada, per tal que no trobés descans mentre ell seguís viu... és evident, pensa Catherine, que Heathcliff no pot esperar ara una relació convencional, com si fossin dos subjectes qualsevol afectats de TSNR* que el temps hauria d'haver apagat. Però no és el cas.
*TSNR: acrònim de Tensió Sexual No Resolta. (Recordeu aquest concepte perquè pot aparèixer sovint i no sempre posaré una nota a peu de pàgina, gràcies)

Catherine sap que li queda poc temps. El metge ha estat més clar del que ella hagués volgut.

Catherine també sap del segur que, passi el que passi, l'any que ve Heathcliff rebrà puntualment, des d'on sigui, un sms de felicitació.

4 comentaris:

  1. Em vaig enamorar del Heathcliff interpretat pel Ralph i me queia fatal la Catherine que jugava amb ell i marxa amb el pijo aquell.
    Curiosa versió de SMS borrascosos

    ResponElimina
  2. Quant perill en nomes 160 caracters

    ResponElimina
  3. Certament, ni les tres germanes Brontë juntes haguessin previst un futur així per a la missatgeria sentimental...

    ResponElimina

Digui, digui.